Camper

Camper

Trekken met een camper kan dit?

Natuurlijk kan dit! Maar u zult wel met aantal dingen rekening moeten houden:

Heeft de camper een homologatie om te trekken en is de aanhangerlast toereikend voor wat u moet trekken? Dit kan worden gecontroleerd op het COC ( certificate of conformation) van het voertuig.

Bij het punten 18 en 19 kan men de max. aanhangerlast en verticale belastingcontroleren. Indien er geen waarden zijn ingevuld kan er geen trekhaak worden gemonteerd. Dan kan eventueel contact worden genomen met de constructeur van de opbouw zodoende een wijziging in het COC te doen die dan een beperkte aanhangerlast toelaat.

Het is van belang wanneer een trekhaak op een camper wordt gemonteerd dat de trekhaak een Europese keuring heeft. Daarvoor moet op de trekhaak een sticker voorzien zijn met een E-nummer.

Wanneer u wenst een motordrager achterop het voertuig te monteren moet u rekening houden met de extra belasting die van het nuttig laadvermogen af gaat. Indien er na montage van de motordrager geen nuttig laadvermogen meer overblijft kan men opteren voor een kleine aanhanger speciaal voor vervoer van motorfietsen.   


Sinds kort monteren wij bij Autobedrijf Lokerse trekhaken op campers, maakt u hier vooral gebruik van!

 

Bezoek ook onze speciale website voor al uw camper en kampeer benodigdheden