Schokdempers

Schokdempers

Versleten schokdempers maken het weggedrag van uw auto onvoorspelbaar en onveilig. Laat de schokdempers daarom op tijd controleren. Het weggedrag van een auto op versleten schokdempers is onvergelijkbaar veel slechter dan dat van diezelfde auto op nieuwe exemplaren. Toch rijden de meeste autobezitters niet meteen naar het autobedrijf met klachten. En dat is volstrekt logisch: de achteruitgang van het weggedrag gaat heel geleidelijk en blijft daardoor nagenoeg onopgemerkt.

Gevolgen

Slecht werkende schokdempers hebben een nadelige invloed op de wegligging, de kans op aquaplaning is veel groter en de remweg wordt aanzienlijk verlengd.

Daarnaast leiden schokdempers die hun beste tijd gehad hebben tot extra slijtage van de banden en andere onderdelen zoals de stuurdelen.

Omdat de schokken die de banden doorgeven onvoldoende gedempt worden, wordt de hele auto aan extra trillingen blootgesteld. Dit heeft invloed op de levensduur van onder andere de koppeling, de aandrijfassen, de versnellingsbak en bijvoorbeeld de verlichting.

Verder maken versleten dempers een autorit extra vermoeiend en minder comfortabel voor de inzittenden. Om deze redenen is een regelmatige inspectie van schokdempers pure noodzaak.

Bij Autobedrijf Lokerse is het mogelijk om uw niet alleen uw schokdempers te laten test op lekkage maar ook op werking zonder de daadwerkelijke schokdempers te demonteren. Door een speciale schokdemperstestbank is het mogelijk om rijomstandigheden te simuleren en te controleren hoe de auto zich gedraagt tijdens deze omstandigheden. Hierdoor kan een goede wegligging en de juiste remweg gegarandeerd worden voor u en uw auto.

Bel nu voor een offerte 0113 - 38 28 10 

  

offerte

Maak nu online uw offerte 

Autobedrijf Lokerse.
Uw auto op de 1e plaats.

  • Betaalbaar onderhoud voor alle automerken en -typen
  • Goed opgeleide monteurs
  • Persoonlijke aandacht en advies
  • U behoud uw fabrieksgarantie
  • AutoFirst Mobiliteitsgarantie bij pech onderweg
Bovag garantie

Preventieve maatregelen

I.v.m. COVID-19 (Corona) virus preventie maatregelen.

Lees meer
Bovag garantie

Occasions

Betrouwbare Occasions

Lees meer
Bovag garantie

Mobiliteitsgarantie

Met de Mobiliteitsgarantie van AutoFirst bent u bij pech altijd weer snel op weg.

Lees meer
Bovag garantie

Onderhoud

Bij ons kunt u terecht voor alle onderhoud aan auto’s van alle merken.

Lees meer