APK

APK

Afspraak maken?

Maak hier uw afspraak

APK bij Autobedrijf Lokerse

Moet uw auto weer gekeurd worden? Wacht niet langer! Autobedrijf Lokerse in Kruiningen is dé plek voor een betrouwbare en kwalitatief hoogwaardige APK! Met een APK-check van Autobedrijf Lokerse bent u binnen no time weer onderweg.


Wat is een APK?

Elke auto die minimaal ouder is dan 3 jaar moet aan een geldige keuring hebben voldaan. De Algemene Periodieke Keuring (APK) is in het leven geroepen met het oog op veiligheid in het verkeer. Naast de veiligheid is de APK keuring ook bedoeld om overbodige vervuiling door auto’s te voorkomen.


Zo wordt er bijvoorbeeld gekeken of de uitstoot binnen de gestelde normen valt. Is uw auto gekeurd? Dan voldoet uw auto weer aan de wettelijke veiligheidseisen. Wilt u ook de komende periode betrouwbaar blijven autorijden kijk dan ook naar onze onderhoud mogelijkheden in combinatie met de APK.


Wanneer verloopt mijn APK?

Een APK kan uiteindelijk verlopen. Het is belangrijk om een keuring in te plannen voordat de vorige APK verloopt. Maar wanneer moet u uw auto voor het eerst keuren? En hoeveel jaar na uw eerste keuring moet de auto opnieuw gekeurd worden? Dit hangt af van het type brandstof.


Benzineauto

Bij een benzineauto moet de auto pas na 4 jaar voor het eerst gekeurd worden. Hierna dient u de auto om de 2 jaar te laten keuren totdat de auto 8 jaar oud is. Daarna moet een benzineauto elk jaar voor de APK.


Dieselauto

Een dieselauto dient na 3 jaar APK gekeurd te worden. Na deze keuring moet er, in tegenstelling tot de benzineauto, meteen elk jaar opnieuw gekeurd worden om de APK te behouden.

Bent u benieuwd wanneer uw auto weer APK gekeurd moet worden? Bekijk hier een meer gedetailleerd overzicht over de geldigheid van de APK per type en leeftijd van de auto!


RDW erkende keuringsinstantie

Autobedrijf Lokerse in Kruiningen is een door het RDW erkende keuringsinstantie. Dit geeft ons het recht om officiële APK keuringen uit te mogen voeren en de keuringsrapporten op te mogen maken. De RDW controleert ons regelmatig zodat wij blijven voldoen aan de kwaliteitseisen die gevraagd worden door de RDW. Hierdoor kunt u weer met een veilig en goed gevoel de weg op na uw APK!


Wat doen wij bij een APK voor uw auto?

Bij een APK controleren wij uw auto op veel verschillende punten. Zo controleren wij uw auto tijdens een keuring onder andere op:

  • De algemene bouwwijze en staat van uw auto en chassis
  • De afmetingen en massa’s van uw auto
  • De motor en brandstofsystemen
  • De krachtoverbrenging
  • De banden, ophanging, wielen en assen
  • De reminrichting en stuurinrichting
  • De verlichting
  • Verbinding van auto naar aanhangwagen (indien aanwezig)
  • De carrosserie, bescherming van inzittenden, roest, vervorming, autoruiten en buitenspiegels


Door bovenstaande punten te controleren tijdens een APK, kunnen wij u de zekerheid geven dat uw auto 100% veilig en betrouwbaar is. Mochten er toch een aantal defecten of kapotte onderdelen gevonden worden, dan nemen wij uiteraard eerst contact met u op om de voorgestelde reparaties door te nemen.


Wilt u meer weten over de APK en waarom bovenstaande onderdelen uitvoerig gekeurd worden? Op de website van het RDW vindt u alle informatie over de APK keuring!


Uw APK bij Autobedrijf Lokerse

Is uw auto weer toe aan een APK? Kies dan voor de vertrouwde kwaliteit van Autobedrijf Lokerse in Kruiningen. Wij zijn een RDW erkende keuringsinstantie. Dit betekent dat uw auto in handen is van een gecertificeerde keurmeester die aan alle vereisten van de RDW voldoet. Mocht er tijdens de keuring aan uw auto iets mis zijn, zullen wij altijd eerst met u contact opnemen voordat er aan uw auto wordt gesleuteld. Zo heeft u geen onverwachte kosten.


Mochten er onverhoopt toch reparaties aan het licht komen tijdens de APK, dan kunt u erop vertrouwen dat wij dit verhelpen met A-kwaliteit onderdelen en voor een eerlijke prijs. Zo blijven de kosten van de APK keuring altijd te overzien!